Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z najsmaczniejszych ryb, która często gości na moim stole. Delikatne mięso w połączeniu ze szparagami i sosem beszamelowym, stanowi idealne połączenie smaków. Nie należy może do najtańszych, jednak co jakiś czas można pozwolić sobie na odrobinę „szaleństwa", do czego serdecznie zachęcam. <AG>
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Składniki
Polędwicę osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Szparagi oczyszczamy, obłamujemy w miejscu, gdzie same pękają. Rybę i warzywo, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Przygotowujemy sos: Masło w rondelku rozgrzewamy, następnie wsypujemy mąkę, którą lekko podsmażamy. Powoli dodajemy mleko, cały czas mieszając, podgrzewamy. Sos do smaku doprawiamy solą, pieprzem i świeżo tartą gałką muszkatołową. Sosem zalewamy polędwicę i szparagi. Całość zapiekamy 35 minut w 180°C