Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona pierś z kurczaka w maladze"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 169
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 221
Składniki
Kurczaka pokrój w jednocentymetrowe plastry. Na półmisku ułóż umyte i osuszone liście sałaty, a na nich pokrojonego kurczaka. Na każdym kawałku mięsa ułóż pokrojone owoce.
Żelatynę wymieszaj z zimnym rosołem. Odstaw na godzinę, aby spęczniała i wlej wino. Gotuj, aż żelatyna się rozpuści.
Przypraw cukrem i solą. Ostudź. Następnie zalej kurczaka i owoce. Odstaw do zastygnięcia. Podawaj z pieczywem czosnkowym.Źródło: Na żywo