Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona łopatka z rabarbarem"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1041
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 116
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
??Łopatkę opłucz pod bieżącą wodą, po czym osusz papierowym ręcznikiem. Na stępnie natrzyj ją starannie solą – najlepiej gruboziarnistą morską – i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Rabarbar umyj i pokrój w kostkę.
Do garnka wlej wodę, wrzuć wszystkie (bez miodu) i gotuj 5 minut.
Po wyłączeniu ostudź i dodaj miód.
Zanurz mięso w zalewie tak, by prawie całe było namoczone. Naczynie zakryj folią spożywczą i wstaw na na dwie doby do lodówki. Co 12 godzin przekręcaj łopatkę w zalewie na drugą stronę.
Wstaw mięso wraz z marynatą do piekarnika rozgrzanego do 190°C i piecz około pół godziny.Źródło: Telemax