Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z tym obiadem to był zwykły spontan. Z poprzedniego obiadu został nam sos grzybowy. Kiełbasa była, bo czasami w łapę i do buzi pcham :P (bez żadnych podtekstów :P) Ziemniaki, choć końcówka, też zawsze są...tylko grzybów brakowało, więc po drodze z pracy zajechałem do sklepu. Wiecie ile takie boczniaki kosztują?!? Ponad stówkę! Miały być tylko grzyby, a wyszło jak zawsze :P No panie, normalnie same promocje w tym sklepie były. Danie szybko się robi, dobrze smakuje, godne polecenia Arek Gie
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Golonka gotowana to klasyka polskiej kuchni. Warto gotować ją w bulionie, z...
Odsłon: 157
Bigos staropolski zawiera kilka rodzajów mięsa, kiszoną kapustę oraz suszone...
Odsłon: 313
Sałatka ze świeżymi warzywami, słodko-kwaśnym granatem i chrupiącymi falafela...
Odsłon: 18
Bardzo pyszny przepis na pulpeciki wołowe w sosie pomidorowym z brokułami. Ba...
Odsłon: 117
Składniki
Kiełbasę dzielimy na 10 cm kawałki, nacinamy i lekko obsmażamy na rozgrzanym smalcu. Przekładamy do naczynia żaroodpornego. Ziemniaki obieramy, kroimy na mniejsze kawałki, obgotowujemy w osolonym wrzątku. Odcedzamy i przekładamy do kiełbas. Grzyby kroimy w paski. Pokrojoną w kostkę cebulę szklimy na rozgrzanym maśle. Dodajemy grzyby i dusimy pod przykryciem przez kilka minut, pod koniec dodając posiekany czosnek i posiekaną natkę. Bulion rozrabiamy z mąką i śmietaną. Dodajemy grzyby i wylewamy na ziemniaki i kiełbasy. Wszystko zapiekamy przez 20-25 minut w temperaturze 180°C.