Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczona karkówka Zofii Vogt z Bielska-Białej"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 350
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 58
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 350
Składniki
Schab umyj, osusz. Przyprawy do karkówki wymieszaj z keczupem i natrzyj mięso. Pozostaw na noc w lodówce, aby schab przeszedł smakiem przypraw. Włóż do brytfanki, podlej wodą. Piecz pół godziny w temp. 200°C.
Zmniejsz temperaturę do 170°C. Piecz około 2 godzin. Wyjmij mięso, sos zagęść mąką ziemniaczaną. Mięso pokrój w plastry, polej sosem. Podaj z ziemniakami oraz surówką.
Porcje 15 130 min Cena 2,40 zł Kalorie 396 kcalŹródło: Takie jest życie