Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczona gęś"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 302
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5011
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 302
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5011
Składniki
Mięso dokładnie umyj, osusz. Wymieszaj wszystkie przyprawy. Dokładnie natrzyj tuszkę w środku i na zewnątrz. Włóż gęś do miski, nakryj folią spożywczą i wstaw na noc do lodówki.
Przełóż tuszkę do gęsiarki. Nakryj naczynie. Piecz 3-3,5 godz. w temp. 180°C. W trakcie pieczenia polewaj jak najczęściej gęś wytopionym tłuszczem.
<strong>Ewa Zychewicz z Biesiekierza</strong>Źródło: Takie jest życie