Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym z dużą ilością zielonej pietruszki, koperku i lubczyku.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 153
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 195
Składniki
Dynię przekroić i wydrążyć.
Do mięsa mielonego dodać jajko, przyprawy i posiekaną zieleninę.
Na dno brytfanny wyłożyć przecier pomidorowy. Ja wyłożyłam zawartość słoiczka ze swoim ketchupem z cukinii. Dodać czosnek grubo pokrojony.
Mięso połączyć z pozostałymi składnikami i wyrobić rękoma masę. Nałożyć masę w zagłębienia dyni tworząc pagórek. Skropić oliwą. A dynię położyć na dno brytfanny, na przecier i czosnek.
Piec w temp. 150 stopni do miękkości. A potem położyć na dynię po 2 plastry sera i wstawić do piekarnika na 15 minut.
Gdy ser rozpuści się , wyjąć dynię i podawać z bagietką. Uwaga!!! Z pozostałego mięsa zrobić pulpety, włożyć do brytfanny . Upiec razem z dynią. A na następny dzień dodać do sosu kilka łyżek śmietany i mamy gotowe danie obiadowe. Smacznego!!!