Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjne danie amerykańskie, biednych, południowych farmerów. Zawiera trzy podstawowe składniki pierwotnej kuchni amerykańskich kolonizatorów - kukurydza, boczek i fasola. Świetne na zimowe wieczory, dostarcza dużo energii, a przy tym jest tanie.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 25
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 62
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1017
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 109
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 148
Składniki
*Na 20min przed smażeniem rozgrzać piekarnik na 200stopni Na głębokiej patelni bądź w głębokim garnku rozpuszczamy tłuszcz (ja użyłem oleju kokosowego).
Cebulę kroimy grubo i smażymy z dodatkiem cukru, i soli. Aż będzie się błyszczeć, następnie zdejmujemy z gazu.
Boczek kroimy w drobne prostokąty, wykrawamy niechciane elementy typu chrząstki itp.
Patelnię z cebulą wstawiamy ponownie na gaz i dodajemy boczku. Dodajemy wszystkie pozostałe przyprawy i zioła. Delikatnie mieszamy i smażymy na małym ogniu przez kilka minut.
Do patelni wlewamy odmierzoną ilość przecieru, odcedzoną fasolę i kukurydzę.
Tak przygotowany kociołek wstawiamy na 7-8 minut do piekarnika.
Propozycja podania.