Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z żurawiną"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 34
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 71
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1060
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 154
Składniki
Szynkę włóż do garnka i zalej na noc osoloną wodą. Rano odcedź, zalej świeżą wodą. Dodaj liście laurowe, pieprz i ziele angielskie. Przykryj i gotuj na małym ogniu 30 minut.
Żurawinę zalej 150 ml wody, wsyp cukier i gotuj, aż powstanie gęsty syrop. Zdejmij z ognia, wlej porto. Mięso ponacinaj w romby, wbij w nie goździki. Wierzch posmaruj żurawiną.
Piecz w naczyniu żaroodpornym 90 min w temp. 180°C. Odczekaj 10 minut, pokrój w plastry, udekoruj.
<strong>Przepis nadesłała Agnieszka Rybak z Pruszcza</strong>Źródło: Takie jest życie