Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń z papryką i pieczarkami"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5907
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 111
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6621
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 178
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1254
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5907
Składniki
Papryki wyjmij ze słoika, osącz. Pieczarki oczyść, pokrój na plasterki. Kajzerki namocz w wodzie, odciśnij. Cebulę obierz, pokrój w kostkę, przesmaż na oleju.
Mięso mielone włóż do miski, dodaj kajzerki, jajka, cebulę, wyrób, przypraw solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi.
Podłużną formę natłuść, posyp tartą bułką. Napełnij połową masy mięsnej, ułóż paski papryki i plasterki pieczarek. Przykryj resztą masy mięsnej.
Wierzch wyrównaj, posyp ziołami prowansalskimi i ostrą papryką. Piecz około 60 minut w temp. 190°C.
Czas przygotowania 80 min. Ilość porcji 20. Cena za porcję 1,40 zł.
Przepis przysłała Danuta Piecyk z Goździkowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie