Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń z makaronu"
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1267
Mój karp zapadł w zimowy sen i przegapił Boże Narodzenie. Niestety, często mi...
Odsłon: 59
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 113
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6630
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 181
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1267
Składniki
Makaron wrzuć na posolony wrzątek i ugotuj al dente według przepisu podanego na opakowaniu. Odcedź na sicie, przelej zimną wodą i pozostaw do osączenia.
Strąki papryki (czerwonej, zielonej i żółtej) opłucz, osusz, oczyść z gniazd nasiennych. Miąższ pokrój w paseczki. Na patelni rozgrzej masło, obsmaż paprykę.
Orzeszki nerkowca posiekaj. Natkę opłucz, osusz, listki poszatkuj. Na patelnię z papryką wrzuć odcedzony makaron, dodaj orzeszki i natkę, wymieszaj. Dopraw całość solą, pieprzem, suszonym tymiankiem oraz papryką. Chwilę razem ogrzewaj.
Wlej do misy śmietanę i ubij w niej jajka. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek z sosem sojowym. Podłużną formę wysmaruj olejem, przełóż do niej masę makaronową. Zalej sosem śmietanowym. Zapiekaj około 30 minut w temperaturze 180 st.
czas ok. 60 min; porcja – 680 kcal, cena 4,20 złŹródło: Świat kobiety