Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń z indyka ze szpinakiem"
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 319
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5027
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 319
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 5027
Składniki
Szpinak rozmroź, wyjmując go dzień wcześniej, z zamrażarki. Dodaj łyżkę mąki i dokładnie wymieszaj. Dopraw czosnkiem, pieprzem, gałką muszkatołową i solą.
Mięso zmiel w maszynce i wymieszaj z łyżką mąki oraz niewielką ilością soli. Żółtka oddziel od białek i ubij z nich pianę. Połącz z żółtkami i dodaj do szpinaku. Wszystko delikatnie wymieszaj.
Na obsypanej mąką desce uformuj mięsny prostokąt, na nim rozłóż farsz szpinakowy, a następnie zwiń. Roladę posmaruj miodem, obłóż gałązkami natki pietruszki i zawiń w folię do pieczenia.
Piecz w piekarniku przez 80 minut w temperaturze 200° C.Źródło: Na żywo