Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczeń wieprzowa z ryżem i mieszanką keksową to świetna propozycja na świąteczny stół. Polecam wypróbowanie przepisu.
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Dzisiaj danie jednogarnkowe, proste w przygotowaniu i smaczne. Polecam
Odsłon: 74
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 133
Plastry karczku pieczone we frytkownicy beztłuszczowej w aromatycznej maryna...
Odsłon: 99
Bardzo popularna potrawa meksykańska na bazie mielonej wołowiny, a podawana z...
Odsłon: 86
Składniki
Ryż gotujemy do miękkości. Studzimy. Do mielonego mięsa dodajemy przyprawy, jajka, kaszę manną i ostudzony ryż. Dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy mieszankę keksową i ponownie mieszamy. Blaszkę 30x11 wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy masę. Wierzch możemy posypać czarnuszką. Pieczemy 1 godzinę 10 minut w 180 stopniach. Pieczeń podajemy na ciepło lub zimno. Smacznego ;)