Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń wieprzowa z porami"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 46
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 848
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Pory umyć, pokroić w krążki, sparzyć na sitku, osączyć, oprószyć solą i pieprzem.
Mięso wymieszać z bułką tartą, jajami, drobno posiekaną cebulą, solą, pieprzem, odstawić na godzinę do lodówki. Rozłożyć na folii spożywczej warstwę o grubości ok. 1 cm.
Na mięsie ułożyć pory i ser żółty, przy pomocy folii zwinąć jak roladę, przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki lub wąskiego naczynia żaroodpornego, usunąć folię.
Piec w temperaturze 200oC przez ok. 60-70 minut. Po upieczeniu posypać posiekaną natką pietruszki, pokroić w plastry, polać naturalnie wytworzonym sosem.
ok. 120 minut.
Do farszu porowego możesz dodać grzyby (świeże lub suszone), podsmażoną cebulę albo ugotowane na twardo jajko.Źródło: Twoje Imperium