Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczeń śliwkowo-gryczana"
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7238
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Cukinia ma bardzo subtelny smak, dzięki temu świetnie pasują do niej inne war...
Odsłon: 44
Polecam.
Odsłon: 2046
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7238
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 178
Składniki
90 min • Porcja 210 kcal • Koszt porcji 1,20 zł • Przepis na 10-12 porcji
Gotuję kaszę gryczaną, studzę ją i zimną mielę w maszynce do mięsa z końcówką o małych otworkach. Filet z kurczaka i wątróbkę myję, a potem również mielę, tak samo obraną i pokrojoną na cząstki cebulę.
Zmielone mieszam i dodaję majeranek, jajko, bułkę tartą, mąkę, Vegetę, sól i pieprz oraz drobno pokrojone śliwki.
Dokładnie mieszam i przekładam masę do foremki (30x11 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczeń piekę ok. 70 min w temp. 180°C.Źródło: Kobieta i życie