Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczeń rzymska z papryką"
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 35
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
• na 6 porcji •: 1 godz. i 10 min •Porcja: 360 kcal •Cena porcji: ok. 2,50 zł
Mielone mięso włóż do miski. Cebulę obierz, posiekaj, zeszklij na maśle. Dołóż do mięsa. Wbij jajka. Wsyp 2–3 łyżki bułki tartej, natkę oraz parmezan. Przypraw do smaku czosnkiem przeciśniętym przez praskę, suszonymi ziołami, gałką, solą, pieprzem oraz słodką i ostrą papryką. Wymieszaj.
Papryki oczyść, pokrój w paski. Przelej je na sitku wrzątkiem, osącz. Foremkę posmaruj olejem, posyp resztą tartej bułki. Na spodzie rozsmaruj trochę masy mięsnej i ułóż część papryki. Tak samo układaj kolejne warstwy, aż zużyjesz całą masę mięsną i wszystkie paski papryki. Piecz ok. 50 minut w 180°C.Źródło: Naj