Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 86
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 115
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 108
Lekki i orzeźwiający sorbet truskawkowy stanie się twoim ulubionym deserem i...
Odsłon: 860
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 355
Składniki
Cebulę i czosnek obierz, grubo posiekaj, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj do mielonego mięsa. Połówki suszonych pomidorów osącz z zalewy. Potnij je w cienkie paseczki, dołóż do mięsnej masy.
Dodaj też jajka, tartą bułkę oraz parmezan. Masę przypraw suszonym rozmarynem i tymiankiem, gałką, słodką papryką oraz solą i pieprzem. Starannie wymieszaj.
Podłużną formę posmaruj tłuszczem. Nałóż do niej mięsną masę. Wierzch wygładź. Pieczeń wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 190°C.
Piecz około 50 minut. Podawaj z gotowanymi ziemniakami oraz surówką z sezonowych warzyw.
na 6 porcji , : 70 min , Porcja: 340 kcal , Cena porcji: ok. 3 złŹródło: Naj