Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczeń rzymska"
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
bardzo lubię naleśniki z kapustą i pieczarkami, tym razem dla odmiany z piecz...
Odsłon: 13
Kruchy spód, duża ilość malin w galaretce, kremowa masa śmietankowa i wieńczą...
Odsłon: 84
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 96
Składniki
Czerstwe kajzerki włóż do miski, zalej ciepłą wodą i odstaw do namoczenia. W tym czasie obierz i drobno poszatkuj cebulę. 2-3 ząbki czosnku przeciśnij przez praskę lub również obierz i drobno posiekaj.
Mielone mięso wieprzowe (lub mieszane) przełóż do miski. Dodaj odciśnięte i rozdrobnione kajzerki, cebulę, czosnek oraz jajka. Wsyp suszony tymianek oraz sól i pieprz do smaku. Starannie wymieszaj.
Mozzarellę osącz, pokrój w kostkę. Oczyszczone pieczarki posiekaj. Przesmaż na maśle, przestudź. Dodaj do masy razem z mozzarellą.
Podłużną formę do zapiekania posmaruj olejem i wysyp bułką tartą. Nałóż przygotowaną masę. Wierzch posmaruj olejem i posyp słodką mieloną papryką. Formę wstaw do piekarnika. Piecz klops 50-60 minut w temperaturze 180 st. W razie potrzeby, przykryj folią aluminiową.
porcji, czas ok. 45 min; porcja – 480 kcal, cena 2,70 zł.Źródło: Świat kobiety