Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pieczarkowe kanapeczki"
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 25
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1749
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Ryż smażony z jajkiem jest jednym z naszych ulubionych dań kuchni chińskiej,...
Odsłon: 25
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 86
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7179
Polecam.
Odsłon: 1749
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 97
Składniki
Pieczarki oczyść, opłucz i osusz, pokrój w plasterki. Posiekaj grubo umytą cukinię. Oczyszczone dymki poszatkuj razem ze szczypiorkiem. Z bagietki wykrój 8 kromek. Posmaruj je serkiem.
Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć pieczarki, smaż na średnim ogniu, cały czas mieszając, około 2 minuty. Dodaj cukinię. Smaż razem kolejne 2 minuty. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Wymieszaj z posiekaną dymką. Rozłóż na pieczywo i od razu podawaj na stół.
porcje, czas ok. 25 min; porcja – 200 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety