Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwa w przyrządzeniu pyszna zupka.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Pieczarki poddusić z 1/2 cebuli i porem pokrojonym w plasterki.
Marchewkę, pietruszkę i seler zetrzeć na tarce /grube oczka/ i ugotować w bulionie razem z ryżem, ziemniakami pokrojonymi w kostkę. Dodać pieczarki.
Z mięsa mielonego, 1/2 cebuli, jajka i kaszy manny zrobić masę, przyprawić solą i pieprzem lub vegetą - konsystencja jak na kotlety mielone. Małą łyżeczką maczaną w wodzie nabierać masę i rzucać na gotującą się zupę. Gotować aż kulki mięsne będą miękkie.
Zrobić zasmażkę z masła i mąki i dodać na koniec do zupy. Doprawić do smaku.Posypać zieleniną.