Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki ze szpinakiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 290
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 290
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 264
Składniki
Utnij korzonki pieczarek, częściowo wykrój środki, pokrój je. Ziemniaki obgotuj w wodzie z przyprawami.
Na maśle podsmaż pokrojone nóżki, szpinak, czosnek. Przypraw, dodaj śmietanę oraz 2 łyżki startego sera. Nadziej kapelusze pieczarek.
W posmarowanym masłem naczyniu do zapiekania ułóż pieczarki, ziemniaki, obłóż resztą farszu szpinakowego. Posyp posiekanym rozmarynem, resztą startego sera. Zapiekaj 15 min w temp. 180°C.
Porcje 5, 60 min, Cena 1,40 zł, Kalorie 380 kcal
<strong>Jadwiga Smolińska z Koronowa</strong>Źródło: Takie jest życie