Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z kurkami do kaszy gryczanej"
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 157
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 83
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 91
Niezwykłe kotlety drobiowe w tostach" - ta nazwa sama w sobie wzbudza ciekawo...
Odsłon: 6434
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 137
Składniki
Pieczarki myję, obieram ze skórki, wykrawam nóżki. Kaszę gryczaną gotuję w osolonej wodzie 15 minut. Paprykę myję i kroję w kostkę. Do przestudzonej kaszy dodaję paprykę. Kurki i nóżki pieczarek przesmażam na oleju, doprawiam solą, pieprzem, bazylią i oregano, wrzucam do kaszy razem z pokrojoną w kostkę mozzarellą.
Główki pieczarek napełniam farszem. Do każdej dodaję oliwkę i drobniutko pokrojoną papryczkę chili. Zapiekam 15 minut w 180oC. Przed podaniem dekoruję koperkiem.
Czas przygotowania 45 minut, cena porcji około 5 zł.
<strong>Przepis wysłała Magdalena Kaczmarek, Poznań.</strong>Źródło: Rewia