Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki z kaparami"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 172
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 226
Składniki
PRZYGOTOWANIE:
Pieczarki umyj, czosnek obierz, zioła opłucz.
Ocet wymieszaj z oliwą, dodaj gałązki ziół, czosnek i łyżeczkę soli. Dolej 400 ml wody i zagotuj.
Do wrzątku włóż grzyby i gotuj 3 minuty. Przełóż do wyparzonych słoików. Dodaj zioła, kapary i strączki chili.
Marynatę ponownie zagotuj, zalej pieczarki w słoikach i mocno zakręć.Źródło: Kurier TV