Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki z boczkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2921
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3314
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 39
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 2921
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3314
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 108
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 39
Składniki
Pieczarki opłucz, odetnij ogonki i drobno je posiekaj. Kapelusze ułóż na kawałkach folii aluminiowej, oprósz solą. Posiekaj drobno umytą cukinię, paprykę oraz pomidor. Boczek pokrój w kosteczkę. Na patelni rozgrzej łyżkę oleju. Wysmaż rumiane skwarki z boczku.
Dodaj posiekane ogonki pieczarek, cukinię i paprykę, chwilę smaż razem. Zdejmij z ognia. Połącz z posiekanym pomidorem i serem. Farsz dopraw solą oraz pieprzem. Napełnij kapelusze pieczarek. Owiń szczelnie folią. Grilluj 10-15 minut.
czas ok. 25 min; porcja – 140 kcal, cena 2,30 złŹródło: Świat kobiety