Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne zarowno jako danie glowne, wraz z ziemniaczkami lub pieczywem, ale takze na zimno, jako wspaniala przekaska. Polecam na sylwestrowy wieczor :-))
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 162
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 22
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 93
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 426
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19583
Składniki
Wyjmujemy nozki z pieczarek :-)))) Pieczarki obieramy, myjemy, osuszamy. Nozki+1 pieczarke scieramy na grubych oczkach, cebule bardzo drobno kroimy, smazymy to razem na niewielkiej ilosci oleju z odrobina Kucharka i pieprzu (nie za duzo, gdyz dojdzie jeszcze ser). Nastepnie scieramy ser na grubych oczkach, mieszamy z jeszcze goracym farszem i nakladamy do pieczarek.
Na duza patelnie dajemy troche oleju, rozkladamy nadziane :-)) kapelusze (farszem do gory) i podsmazamy 2 minutki. Nastepnie podlewamy 1/2 szkl. wody, przykrywamy okrywa do patelni (z otworami) i dusimy uzupelniajac wode (w niewielkiej ilosci) okolo 40 minut. Na koniec odparowac wode i gotowe. Baaardzo smaczne.