Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pieczarki faszerowane bryndzą i owinięte boczkiem"
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2137
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 2137
Obiad który lubię. Smażone żeberka mięciutkie i smaczne z kluskami śląskimi i...
Odsłon: 977
Dzisiejsza rybka to morszczuk panierowany i smażony. Rybka przygotowana na p...
Odsłon: 220
Przepis dnia
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 20992
Składniki
Pieczarki oczyść i obierz ze skórki. Odkrój grzybom nóżki i tylko same nóżki posiekaj jak najdrobniej.
Szalotkę i czosnek obierz z łupin i również drobno posiekaj. W pomidorach natnij skórkę na krzyż, sparz je wrzątkiem. Gdy nieco ostygną, obierz je ze skórki, usuń nasiona, a twardy miąższ pokrój w kostkę.
Na patelni rozgrzej olej i zeszklij na nim siekaną cebulę szalotkę oraz czosnek. Następnie dorzuć na patelnię posiekane pieczarki oraz tymianek i chwilę smaż razem.
Po kilku minutach przełóż zawartość patelni do miski i pozostaw do przestudzenia. Następnie dodaj ser, pomidory, trochę soli oraz pieprzu i wymieszaj.
Kapelusze pieczarek wypełnij przygotowanym farszem i składaj po dwa, nadzieniem do siebie. Każdą parę owiń plastrem boczku i zepnij szpadką do szaszłyków.
Opiekaj na grillu ze wszystkich stron ok. 25 min, po czym od razu podawaj.
<strong>: 50 minut. Porcja: 358 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie