Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki faszerowane"
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 109
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 110
Młody bób z suszonymi pomidorami. Dla mnie najlepszy bób to ten ugotowany w s...
Odsłon: 109
Przyszła mi ochota na coś dobrego i smacznego, coś co przypomniałam sobie z d...
Odsłon: 110
Składniki
Pieczarki oczyść, umyj, osusz, odetnij nóżki i odłóż. Boczek pokrój w grubszą kostkę, a cebulę podziel na piórka.
Do 4 łyżek gotowego sosu sojowego dolej miód (wielokwiatowy lub lipowy), ocet, zmiażdżony czosnek i przypraw solą oraz świeżo zmielonym pieprzem.
Całość obficie polej marynatą. Dodaj przyprawę do drobiu. Odstaw na przynajmniej 2 godziny, aby się solidnie przegryzło.
Przygotowany farsz włóż do odwróconych kapeluszy pieczarek. Na wierzch możesz położyć nóżki grzybów pocięte w plasterki.
Podpiekaj na grillu, aż mięso się mocno zarumieni. Następnie owiń je w folię i piecz jeszcze przez ok. 5 minut.
Podawaj na talerzyku udekorowanym listkami świeżej bazylii i plasterkami pomidora.Źródło: Kurier TV