Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pieczarki faszerowane"
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 57
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7151
Polecam.
Odsłon: 1657
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 82
Przepis dnia
Składniki
Pieczarki oczyszczam, obcinam nóżki, wydrążam środki. Nóżki i środki siekam. Podobnie cebulę. Podsmażam ją na oleju, dodaję posiekane pieczarki. Gdy zaczną się przyrumieniać, wrzucam mięso. Doprawiam solą i pieprzem, dorzucam połowę startego sera, mieszam.
Farszem napełniam kapelusze pieczarek. Zapiekam je w naczyniu żaroodpornym ok. 15 min, posypuję resztą sera i jeszcze podpiekam, by się rozpuścił. Posypuję szczypiorkiem.
35 min • Porcja 310 kcal • Koszt porcji ok. 50 gr • Przepis na 15 sztuk.Źródło: Kobieta i życie