Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pesto po Polsku z pietruszki, nie z bazylii z miodem i orzechami włoskimi a zamiast parmezanu oscypek- doskonała alternatywa dla tradycyjnego pesto z naszych,krajowych produktów.
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 125
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 187
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 66
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 146
Składniki
Orzechy włoskie prażymy chwilę na suchej patelni. Natkę pietruszki obieramy z grubych łodyg. Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Natkę,orzechy,miód,oliwę,czosnek,musztardę blendujemy ( nie będzie to gładka masa) kilka minut w razie konieczności podlewając oliwą. Na patelnie wlewamy odrobinę oliwy , dodajemy pesto i makaron i smażymy dokładnie ze sobą mieszając 2 – 3 minuty. Posypujemy startym oscypkiem.