Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnoziarniste krokiety"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6606
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 170
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5785
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 104
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6606
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 170
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1239
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5785
Składniki
Przepis przysłała Magdalena Tabaczyk z Barwina
Drożdże wymieszaj z miodem i 3 łyżkami letniej wody. Przykryj, odstaw na 20 minut. Mąkę przesiej, zrób dołek. Wlej drożdże, dodaj półtorej szklanki letniej wody i olej. Zagnieć gładkie ciasto. Przykryj, odstaw do wyrośnięcia na 30 minut w ciepłe miejsce.
Cebule obierz, posiekaj, zeszklij na rozgrzanej margarynie. Oprósz solą i pieprzem.
Ciasto rozwałkuj na prostokąty (8 na 15 cm). Ułóż cebulę, zwiń. Krokieciki ułóż na blasze, posmaruj roztrzepanym jajkiem. Odstaw na 15 minut. Piecz 25 minut w temp. 180-200°C.
<strong>Czas przygotowania 55 min, ilość porcji 4, cena za porcję 1,30 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie