Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pełnomleczne talary"
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Bardzo smaczny i w zasadzie prosty do przygotowywania placek. Najlepiej zosta...
Odsłon: 19
galaretka wieprzowa czy zimne nóżki albo zylc ( po kaszubsku) to super danie...
Odsłon: 47
Deser z preparowanego ryżu i kajmaku to hit dawnych lat – choć kiedyś robiło...
Odsłon: 43
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 852
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 187
Składniki
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia. Dodaj mleko w proszku, olej i cukier waniliowy. Miksuj, dolewając tyle mleka, by ciasto miało gęstość śmietany.
Na patelni rozgrzej niewielką ilość oleju, kładź łyżką małe porcje ciasta, formuj talary. Smaż z obu stron na złoty kolor. Po zdjęciu z patelni możesz osączyć talary z nadmiaru oleju na papierowym ręczniku kuchennym. Podawaj je posypane cukrem pudrem, z jogurtem lub konfiturami.Źródło: Chwila dla Ciebie