Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Patisony nadziewane mięsem mielonym zapraszam po przepis
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1636
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 52
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7143
Polecam.
Odsłon: 1636
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Składniki
Patisony myje ścinam wierzch i wydrążam gniazda nasienne. Lej rozgrzewam na patelni wrzucam pokrojoną w kostkę cebulkę dodaje mięso mielone ,pokrojoną w kostkę paprykę ,przyprawy dusze do miękkości mięsa następnie dodaje koncentrat pomidorowy dusze całość jeszcze chwile.
Dużą blachę wykladam papierem do pieczenia układam wydrążone z nasion patisony w miejsce gdzie były gniazda nasienne nakładam farsz mięsny. Patisony wstawiam do nagrzanego piekarnika i piekę 1,5 godziny w 200 stopniach na środkowej półce sprawdzam czy patisony są miękkie w razie potrzeby dopiekam .Patisony wyjmuje z piekarnika posypuje startym serem i jeszcze na chwile wstawiam do piekarnika by ser sie rozpuścił ,podaję jak gorące wtedy są najsmaczniejsze .Po dokładne wykonanie zapraszam na film, Smacznego