Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Paszteciki węgierskie a la strudel"
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8468
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 190
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 421
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 8468
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 190
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 421
Składniki
Smalec rozpuść, wsyp mąkę i przesmaż, nie rumieniąc, zostaw do ostygnięcia. Pierwsze ciasto rozwałkuj na grubość palca w kształt prostokąta. Rozsmaruj na nim drugie. Zwiń w rulon i zostaw na 30 minut. Pokrój na tyle kawałków, ile ma być pasztecików.
Rozwałkuj je cieniutko na prostokąty, nałóż farsz. Zwiń, sklejając po obu stronach i piecz na złoto (ok. 30 minut w temperaturze 180 stopni)
Pyszny farsz do pasztecików: poszatkuj 1 cebulę, zeszklij na rozgrzanym oleju. Dodaj pokrojone w plastry pieczarki (250 g), a następnie pokrojone w kostkę 1 paprykę i 1 pomidora. Duś, aż farsz się zredukuje, dopraw solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku.Źródło: Show