Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pasta z pomidorami i tuńczykiem"
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 325
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 325
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 281
Składniki
15 min • Porcja 50 kcal • Koszt porcji ok. 0,70 zł • Przepis na 6 porcji.
Tuńczyka odcedzam i rozdrabniam widelcem. Oliwki oraz suszone pomidory kroję w drobną kostkę.
Dodaję do tuńczyka oliwki i pomidory, dokładam 3 łyżki oleju z ziołami z pomidorów.
Następnie dodaję majonez, jogurt oraz pieprz do smaku.
Jeśli chcemy, by pasta miała ostrzejszy smak, warto wzbogacić ją kilkoma pokrojonymi kaparami.
Ta pyszna pasta jest idealna na śniadanie lub rodzinną kolację. Aneta Palka ze SłupskaŹródło: Kobieta i życie