Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z pomidorami"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 140
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 126
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 140
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 126
Składniki
Cztery ząbki czosnku drobno posiekaj, jeden pokrój w plastry, skrop olejem. Oliwki opłucz, osusz ręcznikiem papierowym, drobno pokrój, zostawiając dwie do dekoracji. Suszone pomidory posiekaj w drobną kostkę.
Oliwki, pomidory, rozdrobniony czosnek, oliwę z oliwek i przyprawy wrzuć do rondelka, podsmaż na małym ogniu. Bagietkę pokrój na kromki. Rozkrojonym ząbkiem czosnku posmaruj kromki bagietki. Pastę nakładaj na kromki bagietki.
Możesz je lekko podpiec w piekarniku, wierzch dekorując plastrami czosnku i oliwek. Podawaj gorące z dodatkiem sałaty z oliwą.
Czas około 30 minut.Źródło: Dobry Tydzień