Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasta z ciecierzycy i papryki"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7217
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 53
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 7217
Składniki
Jeśli masz nieugotowaną ciecierzycę, najpierw ją namocz, po czym ugotuj do miękkości. Paprykę możesz (ale nie musisz) lekko podpiec i zdjąć z niej skórkę. Pokrój, usuń pesteczki. Zmiksuj kawałki papryki z ciecierzycą, pokrojonym czosnkiem, przecierem pomidorowym, oliwą z oliwek i papryką w proszku.
Pastę dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Podawaj na grahamkach. Posyp obficie natką.Źródło: Świat kobiety