Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
expresowa letnia wersja makaronowa ze świeżymi pomidorami i botwiną. lekko ale bardzo aromatycznie ;-)
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 58
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 227
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6416
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 58
Prosty do upieczenia, smaczny, utrzymujący długo świeżość chleb pieczony na s...
Odsłon: 227
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6416
Składniki
pomidory parzymy,obieramy ze skórki,kroimy na cienkie plastry i podsmażamy z rozgniecionymi 2-ma ząbkami czosnku na oliwie z oliwek,dodajemy trochę startego cheddara i drobno posiekaną botwinkę i łyżké soku z cytryny,doprawiamy pieprzem i solą i gotujemy aż sok z pomidorów odparuje -do konsystencji gładkiego sosu
tagliatelle gotujemy al dente
odcedzoną tagliatellę mieszamy z chlustem oliwy z oliwek,przekładamy na dużą patelnię,dodajemy sos,wszystko mieszamy i gorące podajemy od razu,posypujemy startym cheddarem i paroma listkami drobno posiekanej botwinki Smacznego ;-)