Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Pasta tahini z dynią i soczewicą"
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6585
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5627
Kalafior zapiekany w mięsie mielonym i boczku to wykwintne danie, które łączy...
Odsłon: 94
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6585
Sezon na ogórki więc u mnie lekko chrupiąca focaccia z ogórkami. Focaccia pro...
Odsłon: 156
Tradycyjna, szybka i niezawodna przekąska, sprawdzi się również dla niespodzi...
Odsłon: 1218
W myśl zasady, że im prościej tym lepiej, powstał pyszny jabłecznik, zjedzony...
Odsłon: 5627
Składniki
60 min ? Stopień trudności: trudne ? Kalorie: 180
<strong>Sylwia Ładyga z Węgrzyc Wielkich</strong>
Wydrążoną dynię pokrój, rozłóż na blaszce, skrop oliwą, posyp solą i pieprzem. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180°C na 25 minut.
Soczewicę zmiksuj z sokiem z cytryny, oliwą i pastą tahini. Dolej pół szklanki zimnej wody.
Dosyp sól i odrobinę wędzonej papryki. Dorzuć dynię i ponownie zmiksuj.Źródło: Super TV