Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Pasta jajeczna z serem na ostro"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 70
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 130
Składniki
Jajka ugotuj na twardo. Schłódź je zimną wodą i poczekaj, aż wyschną. Następnie obierz je i razem z serem zetrzyj na tarce o małych oczkach. Cebulę i czosnek obierz. Cebulę drobno posiekaj, a czosnek podziel na ząbki i przeciśnij przez praskę. Dodaj musztardę i dokładnie wymieszaj.
Masę wrzuć do miski z jajkami, połącz z majonezem i jeszcze raz dokładnie wymieszaj. Pastę jajeczną dopraw solą i pieprzem. Podawaj najlepiej z ciemnym pieczywem. Dla dekoracji posyp ją posiekanymi ziołami i drobno pokrojoną czerwoną papryką.Źródło: Na żywo