Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Pasiasta przekąska"
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2194
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2194
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 143
Próbowaliście kiedyś palonej białej czekolady? Jeśli nie, to koniecznie music...
Odsłon: 145
Składniki
Bakłażan umyj, pokrój go w średniej grubości plastry, a następnie osól je lekko z obu stron.
Gdy plastry bakłażana puszczą sok, opłucz je pod bieżącą wodą i lekko osusz papierowym ręcznikiem.
Następnie skrop plastry oliwą z oliwek i zgrilluj (na ruszcie lub obsmaż na patelni grillowej).
Mozzarellę i pomidory pokrój w plastry i ułóż na zmianę z grillowanym bakłażanem, tworząc długi, pasiasty wężyk.
Z oliwy, octu balsamicznego, miodu, soli i pieprzu zrób sos i polej całość. Udekoruj obficie bazylią i podaj z bagietką.Źródło: Świat kobiety