Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parzony szczaw do słoików"
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 136
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 201
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 283
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 105
Bardzo prosta zapiekanka, która składa się z kilku podstawowych składników, a...
Odsłon: 136
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 201
Brokułowo-kalafiorowa zapiekanka to wspaniała propozycja na letni obiad dla c...
Odsłon: 283
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 105
Składniki
Sposób przygotowania znany w moim domu od pokoleń. Przepis przysłała Katarzyna Janeczko z Zamościa
Szczaw dobrze oczyść, oderwij łodyżki. Pokrój na ok. półtora cm kawałki. Zagotuj wodę z solą. Partiami wrzucaj szczaw (szczaw zmniejsza objętość pod wpływem temperatury). Nie gotuj go, tylko sparz, by stracił objętość.
Gorący szczaw przełóż do słoiczków, do każdego dodaj po malutkim kawałeczku smalcu lub łyżce oleju. Gorące słoiki zakręć, odstaw do góry dnem, by ostygły.
Czas przygotowania 15 min, ilość słoików po 250 ml 5, cena za słoik 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie