Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Parówkowe serduszka"
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 27
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 66
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1038
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 115
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 149
Składniki
Pieczarki kroję na ćwiartki, paprykę w kostkę. Pieczarki podsmażam ok. 2 min, dodaję paprykę i kukurydzę i smażę jeszcze 2–3 min. 2Z parówek zdejmuję osłonki. Każdą parówkę przecinam wzdłuż, ale tak, by z jednej strony pozostawić koniec nierozcięty (długości ok. 1,5 cm). Wywijam połówki parówek na zewnątrz. Spinam rozcięte końce wykałaczką, by powstał kształt serca.
Smażę serca ok. 2 min. z jednej strony, obracam. Wypełniam ich środki papryką z pieczarkami i kukurydzą, wbijam jajko. Nie wypłynie, gdy parówki przyciśnie się do patelni.
Doprawiam do smaku solą i pieprzem i smażę serca na małym ogniu tak długo, aż białko się zetnie (stopień ścięcia zależy od upodobania). Potem posypuję środki serc startym żółtym serem, przykrywam patelnię i zestawiam z palnika na 2–3 min, aż ser się rozpuści.
Przed podaniem wyciągam wykałaczki. Serca można posypać szczypiorkiem.
15 min, porcja 310 kcal, przepis na 4 porcje.Źródło: Kobieta i życie