Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki kuchni kolonijnej, smaki z dziecinnych lat. Warto sobie przypomnieć, gdyż są to też dobre smaki. Zamiast parówek możemy zrobić w takim sosie jajka ugotowane na twardo.
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 70
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6210
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 98
To pomysł na pyszne i proste do przygotowania danie, które każdemu zasmakuje....
Odsłon: 70
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 6210
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 98
Składniki
Obrane, wymyte ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie. W pół litrze wody parzymy parówki. Sparzone parówki wyjmujemy na talerz i kroimy je wzdłuż na połówki. Do wody z parzenia parówek dodajemy łyżeczkę domowej kostki rosołowej (lub pół kupnej kostki), 2 listki laurowe, 4-5 ziaren ziela angielskiego, sól, pieprz ziołowy i 2 łyżeczki tartego chrzanu, doprowadzamy do wrzenia. Zabielamy śmietaną i zagęszczamy mąką ziemniaczaną, dodajemy przekrojone parówki i koper. Mieszamy, próbujemy smak, w razie potrzeby doprawiamy do smaku. Podajemy z polanymi sosem ziemniakami, konserwową ostrą papryką lub ogórkiem korniszonem. Smacznego!!!