Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parówki w kapuście"
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 162
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 213
Składniki
Z kapusty zdejmij wierzchnie liście, obgotuj je lekko. Parówki przekrój na pół. Każdą część owiń liściem kapusty.
Żaroodporną formę posmaruj smalcem, ułóż parówki. Wstaw do piekarnika i zapiekaj około 30 min. w temp. 180°C.
Rozpuść kostkę rosołową. Wymieszaj z pomidorami, keczupem oraz mąką. Sos przypraw. Zalej parówki. Zapiekaj jeszcze ok. 15 minut.
Czas przygotowania: 70 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 1,30 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie