Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Parowce z gulaszem"
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Dzisiaj kotlety schabowe w sosie z ogórków małosolnych. Smaczne , proste i sz...
Odsłon: 57
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 108
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 346
Składniki
Parowce: mąkę mieszam w misce z solą. Robię dołek, dodaję rozkruszone drożdże, posypuję odrobiną cukru i wlewam 1/3 mleka. Mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce do wyrośnięcia. Dodaję jajka wymieszane z resztą cukru, masło i pozostałe mleko. Wyrabiam ciasto. Przykrywam ściereczką i odstawiam do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Formuję kulki. Gotuję na parze 13 min.
Mięso kroję w kostkę, posypuję mąką, mieszam. Warzywa oczyszczam, obieram. Cebulę siekam, marchew trę na tarce o dużych oczkach. Papryki, ogórki i pomidory z puszki kroję w kostkę, pieczarki w plasterki. W garnku rozgrzewam 4 łyżki oleju.
Wrzucam mięso, pieczarki i cebulę. Smażę 10 min. Zalewam 1 l wody, dodaję pozostałe warzywa i suszone papryczki chilli. Przyprawiam, gotuję 30 min. Podaję z kluskami.
Porcja zawiera ok. 520 kcal. : ok. 100 min. Porcja kosztuje ok. 4 zł.Źródło: Tina