Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Oryginalna parmigiana przygotowana jest z bakłażana lub bakłażana z cukinią. Ta wersja warzywnej "lasagni" składa się wyłącznie z cukini.
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Naleśniki nie muszą być tylko deserem. Wytrawne naleśniki ze szpinakiem zapie...
Odsłon: 36
Soczyste w środku i chrupiące na zewnątrz udka z kurczaka to super pomysł na...
Odsłon: 75
Zapiekanka z kaszy gryczanej z kurczakiem i serem to pyszne i sycące danie, k...
Odsłon: 1067
poniżej pomysł na zapiekane cukinie z mięsem mielonym, warzywami i żółtym ser...
Odsłon: 117
Wspaniałe połączenie orzeźwiającej jogurtowej pianki i słodkiej, rozpływające...
Odsłon: 156
Składniki
Na oleju zeszklić pokrojoną w drobną kostkę cebulę i przeciśnięty przez prasę czosnek. Zalać passatą i zagotować razem z kilkoma listkami bazylii, przyprawami (sól, pieprz, oregano, rozmaryn itp) oraz z łyżką oliwy.
Cukinię pokroić w cienkie plastry i smażyć przez chwilę w głębokim oleju. Odkładać na papier i odsączyć nadmiar tłuszczu.
Naczynie żaroodporne posmarować cienką warstwą sosu i ułożyć cukinię. Układać kolejne warstwy sosu i cukini, a ostatnią partie zasypać bułka tartą.
Piekarnik nagrzać do 190 stopni i piec przez około 25 minut.