Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste i bardzo aromatyczne mięso do obiadu, jak również na zimno. Smakuje dorosłym i dzieciom:)
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Nie ma to jak zapiekane młode ziemniaki z plastrami wędzonego boczku. Przepis...
Odsłon: 20
Ulubione ciasto mojej rodziny, możesz użyć dowolnych owoców ale z truskawkami...
Odsłon: 6512
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 752
Wędzony w ciepłym dymie 65 C przez trzy godziny.
Odsłon: 148
Smarowna pasztetowa do chleba zrobiona w jelicie grubym prostym wieprzowym.
Odsłon: 1170
Składniki
Mięso mielona z piersi indyka mieszamy na gładko z wszystkimi składnikami (oprócz świeżej papryki). Dodajemy sporo papryki wędzonej w proszku a ilość pozostałych przypraw wg. upodobań. Gdy wszystko się ładnie połączy, formujemy z mięsa prostokąt i na środku układamy paprykę pokrojoną w paski (jeśli nie mam akurat świeżej to dodaje paprykę konserwową i tez wychodzi super, a czasem nawet bardziej aromatycznie).
Mięso zawijamy jak na zdjęciu i przekładamy do foremki. Smarujemy olejem i posypujemy słodką papryką. Wkładamy do piekarnika: 180 stopni, ok. 40 min.
Jeśli lekko przestygnie to zdecydowanie lepiej się kroi. Smacznego:)