Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Paprykowe roladki"
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 55
Pikantne szaszłyki z mięsa i kiełbasy z dodatkiem warzyw to pyszne danie, ide...
Odsłon: 55
Składniki
Papryki umyj, osusz, włóż do piekarnika. Opiekaj w całości około 20 min w temp. 200 st. Włóż strąki do woreczka foliowego, pozostaw do ostygnięcia. Z zimnych papryk zdejmij skórkę. Każdy strąk potnij na 6 identycznych pasków, usuwając przy tym gniazda nasienne.
Na każdym kawałku papryki ułóż po pasku sera i szynki. Zwiń roladkę. Zwiąż sparzoną łodyżką szczypiorku. Roladki oprósz solą oraz grubo mielonym pieprzem. Skrop octem balsamicznym i oliwą. Posyp kiełkami.
porcji, czas ok. 30 min; porcja – 120 kcal, cena 1,30 złŹródło: Świat kobiety