Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Papryki faszerowane mięsem mielonym z chorizo i papryką habanero. Bardzo ostre.
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 2085
Wątróbka po aleksandryjsku, czyli nowy wymiar smaku wątróbki.
Odsłon: 284
Składniki
Ryż gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Na oleju smażymy mięso mielone i pokrojone w kostkę chorizo. Cebulę kroimy w kostkę, a habanero w drobną kosteczkę. Warzywa dodajemy do mięsa. Kiedy mięso będzie już dobrze wysmażone, dodajemy ryż, koncentrat i przyprawy. Dusimy jeszcze 5 minut pod przykryciem dla przegryzienia smaków (w razie potrzeby podlewamy wodą). Papryki kroimy na pół i wydrążamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i nadziewamy farszem. Pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut. Papryki pozostaną jędrne, a farsz lekko się przypiecze.