Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Papryka z mięsem"
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2323
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 310
Szybkie i proste ciasto do którego możesz dodać dowolne owoce, posypać kruszo...
Odsłon: 2323
Ciasto jest bardzo łatwe i szybkie do przygotowania. Jest połączeniem aksamit...
Odsłon: 310
Składniki
Ryż opłukać na sitku, osuszyć i ugotować w podwójnej ilości lekko osolonej wody (podczas gotowania nie mieszać!). Gdy będzie miękki, zdjąć z ognia i przestudzić. Papryki umyć, osuszyć, odkroić wierzch, usunąć gniazda nasienne.
Cebulę obrać, drobno posiekać. Mielone mięso wymieszać z ryżem, natką pietruszki, cebulą i jajkiem, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać.
Papryki nadziewać masą mięsno-ryżową, przełożyć do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, skropić oliwą i piec w nagrzanym do 200oC piekarniku ok. 35 minut pod przykryciem.
ok. 65 minut
Gorące papryki można zaserwować z kawałkami pieczonych z solą i rozmarynem ziemniaków lub z chlebem.Źródło: Twoje Imperium